top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΕιδικός Παθολόγος Μπέλλος

Εργαστήρι ομαδικής ψυχοθεραπείας - Ψυχόδραμα


Εργαστήρι ομαδικής ψυχοθεραπείας - Ψυχόδραμα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ξεκινώντας την νέα σεζόν έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές, σας ενημερώνω ότι η λειτουργία των παθολογικών Ιατρείων βρίσκεται σε πλήρεις ρυθμούς.

Μία ευχάριστη εξέλιξη για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε αφορά την δυνατότητα ομαδικής Ψυχοθεραπείας και συγκεκριμένα συνεδριών Ψυχοδράματος.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας, την σύσταση ομάδας η οποία σε εβδομαδιαία βάση θα διεξάγεται σε 2ωρη συνεδρία με 2 συντονιστές – ψυχοδραματιστές, εμένα και την ψυχολόγο Βίκυ Ανδριοπούλου.

Όσον αφορά εμένα , από παλιά ένοιωθα βαθειά την ανάγκη της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Εν μέρει την ανάγκη μου αυτή την κάλυψα μέσω του Ιατρικού επαγγέλματος μου.

Στην πορεία της ζωής μου συνειδητοποίησα ότι μέσα από την Ιατρική μου ιδιότητα, βοηθούσα και προήγαγα την βελτίωση της σωματικής υγείας και ποιότητας της ζωής των ασθενών, θεραπεύοντας τις ασθένειες του σώματος. Όμως υπήρχε ένα γνωστικό κενό που αφορά την ολότητα του ανθρώπου, δηλαδή την ψυχογένεια και την ψυχοσύνθεση. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όχι μόνο στο σώμα τους, αλλά και στην ψύχη τους.

Η συσσώρευση των δυσκολιών και των αδιέξοδων που αντιμετωπίζει η ψυχή, κάποια στιγμή θα εξωτερικευτούν αρρωσταινοντας το σώμα.

Η επιπλέον αυτή γνώση με κάνει να νιώθω πιο επαρκής και αποτελεσματικός στην Ιατρική μου ειδίκευση, αφού για τον κάθε ασθενή που θα προσέλθει στο Ιατρείο μου, συνυπολογίζω τα σωματικά του συμπτώματα με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του.

Η ολιστική αυτή ιατρική προσέγγιση θέτει αποτελεσματικότερες βάσεις στην θεραπεία των σωματικών και ψυχικών ασθενειών.

Με αφορμή αυτόν τον προβληματισμό μου, ξεκίνησε η εκπαίδευσή μου ως ψυχοθεραπευτής, στην μέθοδο του ψυχοδράματος.

Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα. Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, η οποία δημιουργήθηκε από τον ψυχίατρο Jacob Levy Moreno. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι΄αυτά. Το ψυχόδραμα χρησιμεύει στο άτομο ως μια ευκαιρία για βαθύτερη ενδοσκόπηση. Το ψυχόδραμα λειτουργεί καθαρτικά, καθώς συνειδητοποιεί τα συναισθήματα του, αλλά και παιδαγωγικά, καθώς το άτομο μαθαίνει να προσαρμόζεται στις διάφορες καταστάσεις της ζωής, υιοθετώντας νέους ρόλους. Το ψυχόδραμα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις ή, γενικότερα να διερευνήσει τον εαυτό του.

Στα πλαίσια αυτά, ενημερώνω τους αγαπητούς φίλους και φίλες,

ότι θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο γνωριμίας (workshop), αυτοτελές, διάρκειας 6 ωρών, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:30, στην οδό Περγάμου 9 στο Αιγάλεω, πλησίον μετρό Αιγαλέου, στον Ψυχοδραματικό χώρο της ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας κας Ανδριοπούλου.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να βιώσουμε μαζί, την ξεχωριστή εμπειρία της ψυχοδραματικής αυτοαξιολόγησης και εσωτερικής αναζήτησης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους, και να μάθουν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τις δυσκολίες και δυσλειτουργίες, που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν και να απολαύσουν στο 100% τις χαρές της καθημερινότητας.

Στο προσεχές μέλλον θα υπάρξει ανακοίνωση για τον πολυχώρο που θα στεγάσει τις βιωματικές ομάδες που θα ξεκινήσουν, με δυνατότητα ομιλιών και ημερίδων περί αυτογνωσίας, αλλά και επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως για παράδειγμα οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάθλιψη, η δυσθυμία κ.α.

Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο σε όλους.

  • Για συμμετοχή στο workshop, ΣΑ 22/09/18 καλέστε έως 20/09 στο 210 3417554

  • Για συμμετοχή στη σταθερή βιωματική ομάδα κάθε Δευτέρα 19:00 έως 21:00, καλέστε έως 10/10 στο 210 3417554

Ετικέτες:

59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page