• Ειδικός Παθολόγος Μπέλλος

17 έως 28 Ιουλίου - Μεταστρεπτοκοκκική αρθρίτιδα - αρθραλγία γόνατος


Μεταστρεπτοκοκκική αρθρίτιδα - αρθραλγία γόνατος

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, σε λίγες ημέρες αισίως αποχαιρετάμε τον Ιούλιο και οδεύομαι προς τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Στο ιατρείο μας, για το διάστημα 17 έως 28 Ιουλίου, αντιμετωπίσαμε μεγάλο αριθμό ασθενών με μυκητιάσεις, όπως οι κολπίτιδες, το πόδι του αθλητή και οι βαλανίτιδες.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, του ιδρώτα και της παρατεταμένης χρήσης του μαγιό, εύκολα υπεραναπτύσσονται οι μύκητες στο σώμα μας, δημιουργώντας μας δυσάρεστα συμπτώματα, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται και θεραπεύονται σχετικά εύκολα στην αρχική τους μορφή.

Όμως στην σημερινή μας ενημέρωση, θα σταθούμε σε ένα περιστατικό, το οποίο αξίζει να αναλύσουμε ως προς την συμπτωματολογία και τα αίτια του.

Την μεταστρεπτοκοκκική αρθρίτιδα.

Ο ασθενής προσήλθε στο ιατρείο, με πρησμένο γόνατο που τον πονούσε αρκετά.

Στο ιστορικό του ο ασθενής, δεν ανέφερε κάκωση ή άλλο τραυματισμό στο γόνατό του, όμως ανέφερε δέκατα, καθώς επίσης και ότι πριν μία εβδομάδα είχε περάσει αμυγδαλίτιδα, χωρίς όμως να λάβει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Θεωρήσαμε εύστοχα βάση του ιστορικού και της κλινικής εικόνας, ότι πρόκειται για μία πρόσφατη στρεπτοκοκκική λοίμωξη, η οποία είχε προσβάλει την άρθρωση του γονάτου του ασθενούς.

Την τελική διάγνωση έθεσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις που συστήσαμε στον ασθενή και ιδιαίτερα η αντιστρεπτολυσίνη (ASTO) που η μεγάλη αύξηση της, υποδηλώνει οξεία ή πρόσφατη στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

Στον ασθενή συνταγογραφίσαμε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή με την λήψη της οποίας, ανέρρωσε πλήρως σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η μεταστρεπτοκοκκική αντιδραστική αρθρίτιδα είναι η αρθρίτιδα, η οποία παρουσιάζεται μετά από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και συνήθως προσβάλλει μεγάλες αρθρώσεις όπως γόνατα, αγκώνες, αστραγάλους ή ώμους.

87 προβολές0 σχόλια

ΙΑΤΡΕΙΑ:

Καλέστε στο Ιατρείο
210 3417554

Μπέλλος Νικόλαος MD

Ειδικός Παθολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης Doctors Hospital
Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.gr

MEDICAL DESIGN MS

Στείλτε email
pathologos.mpellos@gmail.com

Ιατρείο Πετράλωνα - Θησείο

Νηλέως 55, τκ.11851

Δευτέρα
Τρίτη    

Τετάρτη  
Πέμπτη   

Παρασκευή 

10:30 - 13:00
17:00 - 20:30
17:00 - 20:30

17:00 - 20:30
17:00 - 20:30

Κλινική Doctors' Hospital

Πατησιών & Κεφαλληνίας 26

Κυψέλη, τκ.11257

  • Facebook
Καλέστε τον Γιατρό
6936 162438

Στείλτε το μήνυμα σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας σχετικά με το παθο-λογικό θέμα που θέλετε να ρωτήσετε:

Αποποίηση Ευθύνης
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κλινική εξέταση, την ιατρική διάγνωση, τη θεραπεία,

τις συμβουλές ή τις οδηγίες του γιατρού σας